Szolgáltatások

Ellenőrzés, karbantartás és javítás

A beépített tűzoltó berendezések, kézi tűzoltókészülékek, tűzcsaprendszerek megfelelő üzembiztonsága vagyon- és életvédelmi szempontból kiemelten fontos ezért az időszakos ellenőrzések és karbantartások rendjét a vonatkozó jogszabályok is kötelezően előírják.

Nem csak a cégünk által telepített tűzoltókészülékek, tűzcsapok, rendszerek karbantartását végezzük az ország egész területén, hanem vállaljuk új és meglévő létesítmények, épületek területén – általunk vagy más szakcégek által telepített beépített tűzvédelmi berendezések időszakos ellenőrzését, karbantartását és javítását is.

A karbantartást, szerviz tevékenységet tapasztalt tűzvédelmi szakvizsgával rendelkező kollégáink végzik. A karbantartás során gondoskodunk minden általunk beépített termék alkatrész utánpótlásáról, korrekt javításáról, szükség esetén cseréjéről.

  • Beépített tűzoltó berendezések kivitelezése, karbantartása, javítása, felülvizsgálata
  • Tűzgátló füstgátló-szerkezetek, tűzgátló tömítések felülvizsgálata, javítása, karbantartása
  • Hő és füstelvezető rendszerek karbantartása

Oktatás és tanácsadás

Feleljen meg a tűzvédelmi előírásoknak, és tegye biztonságosabbá a vállalkozását.

A tűzvédelmi oktatásaink célja, hogy a munkavállalók megismerjék munkahelyüktől függően különböző tűzvédelmi jellemzőit, valamint a munkafolyamatok, a felhasznált anyagok és a gyártott termékek tűzveszélyességét.

A szervezet Tűzvédelmi Szabályzatának tartalmát és előírásait pontos és érthető tájékoztatás formájában hallhatják szakemberektől. Tűz- és munkavédelmi oktatásaink bármilyen méretű cégre és intézményre kiterjednek.

  • Tűzvédelmi oktatások lebonyolítása
  • Munkavédelmi oktatások lebonyolítása

Oktatásainkon lehetőséget biztosítunk partnereink számára, hogy egy mesterséges tálcatűz oltási gyakorlat keretében megismerkedhessenek a tűzoltó eszközök szakszerű használatával illetve a megfelelő oltási technikákkal.

Szabályzat és kockázatértékelés

Tűzvédelmi szabályzat készítésére kötelezett vállalkozás vagy szervezet már a tevékenysége megkezdésének pillanatában kell, hogy rendelkezzen hatályba léptetett tűzvédelmi szabályzattal.

A szabályzat lényege, hogy az szerkezetbe foglalja egy létesítmény, vagy azon belüli terület tűzvédelmi szabályait.

A munkahelyi kockázatok feltárása, a megelőzési stratégia kialakítása a munkáltató feladata. A kockázatértékelés célja a munkavégzésből eredő azon veszélyforrások meghatározása, amelyek a munkafolyamatokat végző személyekre, illetve a szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek egészségkárosodást feltételező veszélyt jelenthetnek.

Célja továbbá becsléses alapon a kockázat mértékének a meghatározása, továbbá javaslattétel a kockázat feltételezett hatásának csökkentésére, műszaki megoldással, vagy ahol ez nem lehetséges személyi védőeszközök biztosításával.

  • Tűzvédelmi szabályzat készítés
  • Tűzoltókészülékek OTSZ. szerinti kiosztása
  • Kockázatértékelés készítése
  • Épületek kiürítés számítása

Sugárcső-Szervíz Kft. © 2020 Minden jog fenntartva.